Juspol en stichting Double Positive gaan samenwerken

Juspol en stichting Double Positive ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. Foto: Juspol

Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is een samenwerking aangegaan met de stichting Double Positive. Directeur Lucretia Redan van operationele diensten ressorterend onder Juspol, heeft de samenwerking bekrachtigd middels de ondertekening van een overeenkomst met de voorzitter van de stichting, Ethel Pengel op dinsdag 18 juni. Deze ondertekening vond plaats op het ministerie in aanwezigheid van de waarnemend onderdirecteur Forensische Zorg (FZ), Brigitte Bhugwandas, meldt het ministerie via het NII.

Bhugwandas was de trekker voor deze samenwerking. Redan gaf aan dat de samenwerking van groot belang is, omdat Juspol het belangrijk vindt dat gedetineerden die in de gevangenissen zitten, de nodige seksuele voorlichting krijgen over ‘seksuele overdraagbare aandoeningen’ (soa). Zij gaf vervolgens aan dat het van eminent belang is om ook op het stuk van transgender een gezonde levensstijl op na te houden. De sessies verzorgt door de stichting zullen in alle strafinrichtingen plaatsvinden, met name: huis van bewaring, Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma, Penitentiaire Inrichting Duisburg, Jeugd Opvoedingsgesticht, Hazard, kortom alle inrichtingen.

Het ministerie heeft gekozen voor stichting Double Positive vanwege het feit dat de voorzitter van deze stichting, Ethel Pengel, al 38 jaar aan de weg timmert en dus ervaren genoeg is om samen met haar team de sessies te verzorgen. Pengel is heel blij met de ondertekening. De sessies zullen van start gaan op 10 juli in de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma.

Redan en Bhugwandas hebben aangegeven het vertrouwen te hebben in effectieve voorlichting en zien daarom een goede samenwerking met de stichting tegemoet.

VANDAAG