OWT en C: buurtbewoners Zorg en Hoop tevreden met infrastructurele werkzaamheden

Minister Chotkan (OWT en C) tijdens zijn bezoek te Zorg en Hoop. Foto: OWT en C

Minister Vijay Chotkan van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) bracht samen met zijn directieteam een oriëntatiebezoek aan de werkzaamheden die te Zorg en Hoop worden uitgevoerd. Dit vond maandag plaats. De buurtbewoners gaven aan ingenomen te zijn met het project dat uitgevoerd wordt door de aannemer Tjongalanga Suriname N.V, meldt het ministerie via het NII.

De bewindsman was zeer tevreden met de reacties van de buurtbewoners. Het is voor ons en natuurlijk ook voor de aannemer een stimulans om de werkzaamheden uit te voeren. Het geeft ons een trots gevoel en we merken dat het lukt om de verplichtingen vanuit OWT en C tegenover de samenleving na te komen, aldus minister Chotkan.

Verder gaf hij aan dat de gemeenschap erop moet toezien dat al deze mooie projecten worden behouden. Hij benadrukte dat als men niet op een nette manier met het vuil omgaat, het in het afwateringssysteem terechtkomt, waardoor het ontwateringssysteem niet optimaal kan functioneren. Volgens de bewindsman is de grote boosdoener de mens zelf, omdat men er zelf voor zorgt dat de kolken verstopt raken. Het vuil zal de weg naar de open of gesloten riolering vinden, omdat die aangesloten is op de kolken langs de weg. Het is daarom van belang het vuil op de daarvoor bestemde plaatsen te dumpen.

De rioleringswerkzaamheden voor het project zijn reeds afgerond.
De Phlox-, Stanvaste-, Paloeloe- en de Hirasingstraat zijn reeds voorzien van een binderlaag, de eerste asfaltaag. In de Rodhastraat moet het nutsbedrijf Telesur nog enkele aanpassingen plegen, waarna het ministerie zijn werkzaamheden zal vervolgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het ministerie de komende week starten met het aanbrengen van de toplaag aan de Stanvastestraat.

Tijdens het bezoek van minister Chotkan viel het op dat er buschauffeurs zijn die zich niet aan de voorgeschreven regels houden. De Hirasingstraat komt niet voor in de route van de bussen, desondanks was er een aantal bussen zichtbaar in die straat.

Minister Chotkan geeft aan dat deze kwestie zijn aandacht geniet en uiteraard zal worden aangepakt.

VANDAAG