Voetganger doodgereden

De 54-jarige Lucas Harpal is op maandagavond dodelijk aangereden aan de Martin Luther Kingweg. De politie kreeg omstreeks half negen in de avond de melding van de aanrijding tussen een vrachtwagen en voetganger en deed de plek aan voor onderzoek.

Op de plek zijn aangetroffen de 25-jarige bestuurder M.V. en het slachtoffer, Lucas Harpal. Harpal vertoonde geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast.

Het voorlopig politionele onderzoek wijst uit dat de vrachtwagenbestuurder over de Martin Luther Kinweg reed, komende vanuit de richting Paramaribo en gaande in de richting van Paranam. Ter hoogte van een winkelzaak stak de voetganger de weg over. Volgens verklaring van de vrachtwagenchauffeur merkte hij hem laat op. Hij maakte nog een uitwijkmanoeuvre, maar kon de aanrijding niet voorkomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is M.V. door de politie in verzekering gesteld. Deze vrachtwagenchauffeur zijn rijbewijs is recentelijk tijdens een verkeerscontrole ingevorderd door de politie voor overschrijding van de maximumsnelheid. Hij mocht dus niet deelnemen aan het verkeer als bestuurder van de vrachtwagen.

Met het overlijden van Harpal is de verkeersbarometer gestegen naar 39.

VANDAAG