Arthur A. Hoogendoorn Atheneum heeft hoogste percentage direct geslaagden vwo

Hoofdkwartier van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Suriname Herald

Uit de voorlopige slagingsresultaten heeft het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (AAHA) uit elf vwo-scholen het hoogste percentage direct geslaagden met 87,3 procent. Op deze school hebben 63 leerlingen meegedaan aan het eindexamen en daarvan zijn 55 direct geslaagd, drie afgewezen en vijf hebben herexamen. In totaal hebben 1187 kandidaten deelgenomen aan het vwo-eindexamen en daarvan zijn 827 directe geslaagden wat het percentage op 69,7 procent brengt.

De resultaten vanuit de Scholen Gemeenschap Nickerie (SGN) zijn niet meegeteld bij de voorlopige slagingsresultaten. Van de 1187 kandidaten zijn 182 afgewezen en moeten 169 nog herexamen afleggen. Zeven leerlingen moeten nog een inhaalexamen doen.

De Algemene Middelbare School (AMS) heeft 125 examenkandidaten gehad waarvan 88 direct zijn geslaagd (70,4 procent), zestien zijn afwezen en 21 moeten herexamen doen. Op het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum (Lyco 1) heben 290 leerlingen het examen afgelegd, waarvan 75,2 procent direct geslaagd zijn, 44 zijn afgewezen en 28 het herexamen moeten doen. Lyco 1 heeft het meeste aantal examenkandidaten dit schooljaar gekend.

Op het Ewald P. Meyer Lyceum (Lyco 2) hebben 208 meegedaan aan het eindexamen en daarvan zijn 139 direct geslaagd (66,8 procent), 38 zijn afgewezen en 29 moeten nog herexamen doen. De Henry Noer Hassankhan Scholengemeenschap (HHS) heeft dit jaar 94 examenkandidaten gehad waarvan 59 direct zijn geslaagd (62,8 procent), dertien zijn afgewezen, 21 moeten herexamen afleggen en één moet inhaalexamen doen.

De Scholengemeenschap Kwatta (SGK) heeft 112 examenkandidaten gehad waarvan 65 direct zijn geslaagd (58 procent), 32 zijn afgewezen en vijftien moet herexamen doen.

De Scholengemeenschap Sanatan Dharm (SGS) heeft 61 examenkandidaten gehad, waarvan 51 direct zijn geslaagd (83,6 procent), vier afgewezen, veertien moeten herexamen en één moet een inhaalexamen doen. De SGS komt op de tweede plaats wat hoogste prestaties betreft na AAHA.

De Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) heeft 66 kandidaten gehad waarvan 42 direct zijn geslaagd (63,6 procent), negen zijn afgewezen, veertien moeten herexamen afleggen en één moet inhaalexamen.

Vwo 4 heeft 108 examenkandidaten gehad waarvan 72 direct zijn geslaagd (66,7 procent), 13 zijn afgewezen, twintig moeten herexamen afleggen en drie inhaalexamen.

De Scholengemeenschap Maho had 31 examenkandidaten waarvan 22 direct zijn geslaagd (71 procent), twee zijn afgewezen, zes moeten herexamen doen en één moet een inhaalexamen afleggen.

De kandidaten zijn op 17 juni gestart met het examen. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur feliciteert de kandidaten en geeft als advies aan de herexamen- en inhaalexamenkandidaten mee zich in te zetten om een positief resultaat te bereiken. De resultaten van de kweekscholen, avondhavo en de SGN worden nog bekendgemaakt.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG