Voortvluchtige oplichter Oemrawsingh uit Den Haag opgepakt

Harry O. Foto: Nederlandse politie

De 65-jarige oplichter Harrysingh Oemrawsingh uit Den Haag is hier aangehouden. Hij werd in 2015 veroordeeld tot een celstraf van bijna acht jaar, maar was al jaren voortvluchtig.

O. stond sinds kort op de nationale opsporingslijst. De politie in Nederland verspreidde zijn foto in de media en besteedde aandacht aan hem in het tv-programma Opsporing Verzocht. Hierop kwamen zo’n dertig tips binnen. Ook Surinaamse burgers hebben hierop ingespeeld door een aantal belangrijke tips door te geven. Zo werd hij gisteren aangehouden. De politie vermoedde al dat hij naar hier was gevlucht, maar O. wist lange tijd uit handen van de politie in Nederland te blijven.

Sinds de jaren 80 verdiende O. miljoenen euro’s over de ruggen van honderden slachtoffers. Volgens Omroep West kocht hij in Den Haag goedkope huizen die hij liet verslonzen en bedreigde hij huurders als die niet wilden betalen. Hij werd veroordeeld voor witwassen, oplichting, valsheid in geschrifte en hypotheekfraude.

Het is nog niet bekend wanneer O. naar Nederland gaat. Volgens de Nederlandse politie wordt de uitleveringsprocedure zo snel mogelijk opgestart.

NOS
Bewerkt door: Redactie

VANDAAG