Bond en directie Surpost lijken elkaar te vinden

Surpost-personeel in actie. Foto: Suriname Herald

Er lijkt licht te komen in de tunnel voor het personeel van het Surinaams Postbedrijf (Surpost). Maandenlang konden de directie en de Dienst der Posterijen Werknemersorganisatie (DPW) elkaar niet vinden met betrekking tot de uitvoering van het wensenpakket dat door de vakorganisatie was ingediend.

We zijn on speaking terms en goed op weg. Het lijkt erop dat we elkaar gaan vinden, merkt een directielid kort op tegenover Suriname Herald. “Afgesproken is dat we voorlopig niet in de pers zullen treden om hierover te praten, maar we zijn goed op weg. Het directielid wilde niet uitweiden over wat er bereikt zal worden.”

Het personeel van Surpost is al langer dan twee maanden in actie. De bond eist voor elke werknemer een salarisverhoging van SRD 1000 en op de secundaire arbeidsvoorwaarden een percentage van 250 procent.

De directie van Surpost wilde niet ingaan op de eisen van de bond met als gevolg dat het personeel in actie ging. Partijen kwamen er na enkele onderhandelingen niet uit, waarna de directie een eenmalige afkoopregeling voorstelde. Dit viel niet in goede aarde bij de bond. Het personeel bleef daarom in actie.

Simone Awanna

VANDAAG