Dronken autobestuurder zonder rijbewijs rijdt bromfietser aan

Foto: Korps Politie Suriname

Kenion A. (32) is op zondag 7 juli door de politie van Flora in verzekering gesteld, nadat was gebleken dat hij een dag ervoor in beschonken toestand had deelgenomen aan het verkeer en een bromfietser op de kruising van de Coesewijne- en de Commewijnestraat had aangereden. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De politie deed de locatie aan voor onderzoek. Beide partijen zijn ter plaatse aangetroffen. De bromfietser heeft een verwonding aan zijn been opgelopen. Per ontboden ambulance is dit slachtoffer afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medische hulp te krijgen. Hij is vervolgens doorverwezen naar een chirurg.

Onderzoek wees uit dat de bromfietser over de Coesewijnestraat reed komende vanuit de richting van de Mr. Jagernath Lachmonstraat. De autobestuurder kwam vanuit de tegenovergestelde richting. Ter hoogte van de Commewijnestraat sloeg Kenion rechtsaf zonder voorrang te verlenen aan het verkeer over de Coesewijnestraat met als gevolg de aanrijding.

Kenion bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en op het politiebureau onderworpen aan een alcoholblaastest. Hij blies daarbij 395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht uit. Dat is meer dan bij wet is toegestaan om deel te nemen aan het verkeer op de openbare weg.

Na ontnuchtering werd Kenion voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en hangende het onderzoek achter slot en grendel gezet. De materiële schade aan de bromfiets is aanzienlijk.

VANDAAG