Gevonniste lijnbuschauffeur in hechtenis genomen

Gevangenis

Bij een reguliere politiecontrole op maandag 8 juli, in het ressort Latour probeerde een lijnbuschauffeur die controle te ontwijken. Die poging viel de wetsdienaren op en de chauffeur werd staande gehouden. Onderzoek wees uit dat deze chauffeur zes verkeersvonnissen op zijn naam had staan en dat hij de boetes niet had betaald. Daarvoor moet hij 35 dagen in hechtenis worden genomen.

De werkgever van de buschauffeur deed het politiebureau Latour aan met de bedoeling om de boetes voor zijn werknemer te betalen. Dat kon hij niet vanwege de hoogte van het geldbedrag.

De buschauffeur is toen door de politie van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratiesysteem (ANRS) overgebracht naar een huis van bewaring om zijn 35 dagen hechtenis uit te zitten. Hij kan eerder vrijkomen als hij de boete betaalt.

VANDAAG