NZR maakt zich ernstig zorgen over acties VMS; dit weekend oplossing

Hoofdingang Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Foto: Suriname Herald

De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) maakt zich ernstig zorgen over de situatie die zal ontstaan indien de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) maandag tot actie overgaat. Minstens 75 procent van de Surinaamse samenleving is verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF). Echter, deze actie zal elke zorgbehoevende in Suriname kunnen raken.

De NZR roept partijen dan ook op om middels uitputtende dialoog en een faseplan dit weekend tot een oplossing te geraken. Hierbij zullen alle partijen (VMS, SZF, het Ministerie van Volksgezondheid en de NZR) aanwezig moeten zijn.

De NZR zegt dat dit in het belang van de Surinaamse samenleving is, in het bijzonder de zorgbehoevende Surinamer. Ze hoopt dat alle partijen zich hiervoor maximaal willen inzetten.

VANDAAG