Onderwijsminister: mulo-eindexamenresultaten niet uitgelekt

Minister Ferrier van MinOWC over de mulo-eindexamenresultaten die niet uitgelekt zijn. Foto: Suriname Herald

De mulo-eindexamenresultaten zijn niet uitgelekt. Dit verzekerde de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lilian Ferrier, De Nationale Assemblee (DNA) gisteren op een vraag die werd gesteld door de VHP-parlementariër, Dew Sharman. Sharman gaf aan dat voordat het eindexamen van de mulo teneinde was, de examenresultaten reeds op een website beschikbaar waren.

Volgens hem zijn de studenten in staat geweest om toegang te krijgen tot de website en kunnen zij zo aan de resultaten komen. Naar zijn zeggen is het inspectieonderwijs hier op de hoogte van. Sharman gaf te kennen bezorgdheid te zijn en vroeg hier meer duidelijkheid over. Ferrier stelde Sharman gerust dat de examenresultaten niet zijn uitgelekt en legde hem de procedure uit.

Woensdag was de laatste examendag. De antwoordformulieren hebben een doorslag en die blijven bij de schoolleider. De correctiesleutels worden inderdaad direct bekendgemaakt na al de examenwerken te hebben ingediend bij het Examenbureau. Hierdoor lijkt het alsof de antwoorden zijn uitgelekt, maar dat is niet het geval, verduidelijkte de bewindsvrouwe. “Geen enkele schoolleider heeft de kans om er iets aan te veranderen,” aldus Ferrier.

Dit is volgens haar ook niet mogelijk, omdat het officiële werk al ingediend is bij het Examenbureau. Met het beschikbaarstellen van de correctiesleutels kan de schoolleider een indruk krijgen hoe de leerlingen hebben gewerkt.

Viushmohanie Thomas

VANDAAG