Personeel St. Vincentius Ziekenhuis is wachten op loonsverhoging beu

Het Sint Vincentius Ziekenhuis. Foto: Mark Berman

Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis heeft gisteren uit ontevredenheid over de gang van zaken in het ziekenhuis, het werk neergelegd. Bondsvoorzitter Clyde Gill zegt aan Suriname Herald dat het personeel moe is om te wachten op beloftes die de directie maar niet nakomt.

De redenen van de actie zijn dat de onderhandelingen voor de looncorrectie en het uitbetalen daarvan nog niet hebben plaatsgevonden. Dit zou sinds januari van dit jaar een feit moeten zijn. Vanuit de directie is altijd gezegd dat de financiële middelen er niet zijn, maar het is altijd daarbij gebleven. Het personeel is het wachten zat. Doordat de lonen laag zijn, trekken de personeelsleden weg en zoeken hun heil bij andere instellingen waar ze beter kunnen verdienen, zegt Gill.

Door het wegtrekken van personeel wordt het werk zwaar voor het personeel dat achterblijft. Ondanks er een tekort is aan personeel, proberen de dienstdoende personeelsleden het werk te doen wat hen niet in dank wordt afgenomen door de directie, zegt Gill bezorgd.

Het pad van dialoog wil het personeel niet meer opgaan, omdat het voor de zoveelste keer rekening heeft gehouden met de directie. Over de overeengekomen loonsverhoging wil de bondsvoorzitter geen uitspraken doen. Het is echter de directie die zich verder aan de gemaakte afspraken moet houden en met de bond als vertegenwoordiger van het personeel om de tafel moet zitten, merkt Gill op. De Operatiekamer, Intensive Care, Kinderafdeling, poliklinieken en de centrale keuken hebben dispensatie gehad en zijn dus gewoon open.

De bond wil dat de directie met een oplossing komt die haalbaar is. “Indien die goed is voor het personeel, zal de actie onmiddellijk opgeschort worden.” Gill laat weten dat de actie niet wordt opgeschort zolang er geen overeenstemming is bereikt met de directie.

VANDAAG