Chief Scout Bouterse ontvangt delegatie Boy Scouts

Chief Scout Bouterse ontvangt delegatie Boy Scouts. Foto: NII

President Desi Bouterse heeft in zijn rol als Chief Scout, een delegatie van de Boy Scouts ontvangen op het presidentieel paleis. Dit in verband met de Jamboree, waar de delegatie naartoe gaat. De president, de Chief Scout, is de beschermheer van de scouting in Suriname. Zondag de eerste groep en maandag de tweede.

Chief Scout Bouterse vond het een bijzondere eer om de plechtige ceremonie mee te maken. De hoofdcommissaris, Glenn Kranenburg, droeg de nationale das voor de Chief Scout, waarna de twee het contingent team van hun dassen voorzag. Ook de verkenners kregen hun das. “Indachtig de protocollen, normen en waarden die de Boy Scouts uitdragen, ben ik ervan overtuigd dat wij als vertegenwoordigers van Suriname, Suriname op de kaart zullen plaatsen”, sprak de Chief Scout. Verder is hij ervan verzekerd dat het een groot succes zal worden.

De hoofdcommissaris van de Boy Scouts bedankte de Chief Scout voor zijn warme ontvangst en de steun die zij van hem hebben ontvangen.

De Jamboree wordt een keer in de vier jaar georganiseerd. Dit jaar wordt het gehouden in West Virginia, in de Verenigde Staten. Tijdens de Jamboree zullen verschillende vraagstukken zoals klimaatsverandering, armoedebestrijding en jeugdcriminaliteit besproken worden.

Voor vertrek is het gebruik dat de Boy Scouts een bezoek brengen aan de Chief Scout, voor een afmarsbezoek. De Jamboree duurt van 22 juli tot en met 2 augustus.

VANDAAG