Humphrey Naarden: geen sprake van menselijke handeling brand Petrusweg te Pontbuiten

Doreen Eind, oma van Delvano Eind, wordt gecondoleerd. Foto: Suriname Herald

Uit het politionele onderzoek van de brand in de Petrusweg te Pontbuiten is uitgewezen dat er geen sprake is van menselijke handeling. Dit bevestigt politiewoordvoeder Humphrey Naarden tegenover Suriname Herald. Zowel het technische als tactische onderzoek van de politie wijzen uit dat de brand in de vliering is begonnen. Wel heeft de politie kunnen achterhalen dat de ouders van het slachtoffer, de 2-jarige Delvano Eind, alleen thuis was toen de brand uitbrak. Volgens de verklaring van de ouders waren ze eten gaan kopen.

Er is geen sprake van misdrijf in tegenstelling tot hetgeen oma Doreen Eind heeft aangegeven in gesprek met Suriname Herald. Volgens haar zou de brand zijn gesticht door een vrouwelijke persoon die geen onbekende is bij de familie.

Naarden: “Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder zal gebeuren.” Het OM bepaalt het vervolgingsbeleid. De politie doet haar deel en dat wordt opgestuurd.

In de vroege ochtend van 2 juli was er een woningbrand in de Petrusweg te Pontbuiten. De 2-jarige Delvano Eind was alleen thuis en had een beperking. Hij kon zichzelf niet redden. Zaterdag werd hij ten grave gedragen.

Simone Awanna

VANDAAG