Nieuw gezondheidscentrum duurzame aanwinst voor Para

Dc Armand Jurel en dokter Shoestrya Joella knippen het lintje door. Foto: BIC Para

Het gezondheidscentrum Onverwacht is vrijdag officieel geopend. Deze gezondheidsfaciliteit is volgens districtscommissaris (dc) Armand Jurel een duurzame aanwinst voor Para, omdat de gemeenschap bij elke hoorzitting van districts- en ressortraden, steeds heeft gevraagd naar een uitgebreide dienstverlening aan eerstelijnszorg.

Jurel merkt op dat deze faciliteit een kostenbesparend effect voor de gemeenschap uit de diverse inheemse dorpen en plantages heeft, die eerder helemaal in Paramaribo moesten zijn voor gezondheidszorg.

Het centrum is elke dag open voor geneeskundige hulp van 07.00 tot 23.00 uur en heeft een uitgebreide dienstverlening zoals een apotheek, spoedhulp, ambulancedienst, laboratorium, huisartsenzorg, consultatiebureau en moeder- en kindzorg.

De dc vindt dat Para recht heeft op deze duurzame gezondheidsbevorderende maatregel en is blij dat hij het mag afvinken als gerealiseerde beleidsmaatregel uit het districtsplan van Para.

De dc feliciteerde de Paraanse gemeenschap en deelde het publiek mee dat deze regering zich blijft inspannen voor de vele uitdagingen aan taken die met zich meebrengen dat de gemeenschap het beter kan hebben, meldt het Burger Informatie Centrum van Para.

VANDAAG