Sozavo weerspreekt valse berichtgeving uitbetaling AKB

Valse berichtgeving Sozavo op sociale media. Foto: Sozavo

Er circuleert op sociale media een bericht, waarbij wordt aangegeven dat de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) in Paramaribo op 13 augustus zal aanvangen. Deze berichtgeving is onjuist en is niet gepubliceerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dat zegt Monche Atompai, coördinator dienst Administratie-uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV) via het NII.

Wanneer de uitbetaling start en in welke gebieden de aanvang gemaakt zal worden, zal het ministerie de samenleving vroegtijdig informeren.

Atompai roept de samenleving op, om te wachten op de juiste berichtgeving vanuit het ministerie en niet af te gaan op valse informatie.

VANDAAG