Gestolen paspoorten gebruikt voor versturen van cocaïne

Politievoertuigen. Foto: Politie

De Narcoticabrigade van de politie heeft op twee afzonderlijke dagen in de maand augustus een 83-jarige moeder en haar 58-jarige zoon aangehouden op verdenking overtreding van de Wet verdovende middelen. Zij zouden postpakketten met cocaïne hebben aangeboden bij een postbedrijf ter verzending naar het buitenland.

De hoeveelheid cocaïne had een totaalgewicht van iets meer dan 127 gram. Uit nader onderzoek is gebleken, dat op 13 juni de paspoorten van de vrouw en haar zoon gestolen zijn uit een voertuig. Zij deden aangifte van deze auto-inbraak bij de politie en kregen daarvoor een bewijs van aangifte.

De pakketten inhoudende onder andere cocaïne bleken na 13 juni te zijn gepost. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de moeder en haar zoon, na verhoor, door de politie heengezonden.

VANDAAG