Anand Bisoen van NDP naar VHP; bewoners Para willen niets meer van NDP horen

VHP-meeting aan de Jimmyweg in het Mismanproject in Para. Foto: VHP

Anand Bisoen heeft het lidmaatschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) verruild voor dat van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Hij heeft nu officieel de overstap heeft gedaan naar de VHP en het lidmaatschap van de partij heeft aanvaard. Bisoen heeft een kopie van de brief die hij gericht heeft aan de NDP, aan VHP-voorzitter Chan Santokhi overhandigd. Op deze avond trad Bisoen op als master of ceremony op een partijbijeenkomst aan de Jimmyweg in het Mismanproject in Para. Bewoners van Para hebben woensdag op de VHP-meeting aan Santokhi te kennen gegeven dat ze niets meer van de NDP willen horen.

Santokhi hield de aanwezigen voor dat het district Para tal van mogelijkheden heeft om ontwikkeling te brengen. Ook voor het Mismanproject-gebied, zoals Resource Bases Industrie met pimba doti en witte zand, waarmee halffabricaten en eindproducten kunnen worden gemaakt voor de bouwsector. De agrarische sector kan tot bloei worden gebracht, denk ook aan melk en slacht veeteelt, stelde Santokhi.

“Uiteraard zullen de bewoners eerst over goed drinkwater, elektra, goede wegen en een glo-school en over een sportfaciliteit in eigen buurt moeten beschikken. We zullen alvast starten met het voorgestelde naai- en knipcursusproject voor de vrouwen van het Mismanproject.”

Ronald Kromowinangoen, tweede voorzitter van de kern Mismanproject en omgeving, gaf aan dat de leefomstandigheden van de jongeren op het Mismanproject heel slecht zijn. Er zijn geen ontwikkelingskansen en ook geen recreatiemogelijkheden.

Franklin Vishnudath, voorzitter van het Ressort Coördinatie Team Para-Noord, riep de structuren op om alert te blijven want de NDP is bezig met manipulatie. De paarse partij is heel goed in het schrijven van scenario’s om mensen te misleiden, zei hij.

Jeanine Karwofodi van het coördinatieteam Para-Noord, gaf aan dat zij zich zorgen maakt, omdat er weer een zwaar moment voor de deur staat en dat is het aanschaffen van schoolkleding en schoolspullen. Ouders met meerdere kinderen hebben gewoon het geld niet om al deze zaken aan te schaffen.

Ronald Dinge, eerste voorzitter van de kern Minsmanproject en omgeving, riep de bewoners op zich niet te laten misleiden en in 2020 een bewuste keus te maken.

August Wiebers van het coördinatieteam, heeft een belangrijk voorstel gedaan met name, een sporthal te bouwen in Para waardoor er recreatie is voor de jongeren.

De bewoners hebben hun misnoegen geuit ten aanzien van hun woongebied. De wegen in de woonomgeving zijn verschrikkelijk slecht. Schoolbussen kunnen niet naar binnen, waardoor de schoolkinderen vaak naar voren moeten lopen en dat is bijna 15 km heen en terug. De mensen moeten soms met wat vlieg- en kunstwerk hun woning te bereiken, zeggen ze.

“Een bekende NDP-topper, A, heeft een zandconcessie van 600 hectaren. Met zwaar materieel wordt het zand getransporteerd waardoor de weg kapot wordt gemaakt. De districtscommissaris van Wanica kan niet optreden tegen deze NDP-topper. Anno 2019 zitten de bewoners van het Mismanproject zonder waterleiding. De internationale gemeenschap heeft sinds 2002 het recht op water erkend als een mensenrecht en toch moeten de bewoners water ontberen.”

De bewoners willen niets meer van de NDP horen. “De paarse partij gaat niemand meer in de maling nemen, ze gaan nu voor de nieuwe beweging namelijk, de Orange Movement.” Volgens de bewoners is de VHP, de oranjepartij, de enige partij die ons kan redden uit deze hachelijke situatie en niemand anders.

Enkele vrouwen van die omgeving hebben VHP-voorzitter Santokhi gevraagd om het trainingsproject ‘knip- en naaicursus’ die de VHP te Sunny point heeft verzorgd ook aan hun te verzorgen waardoor zij zelf in hun behoefte kunnen voorzien.

VANDAAG