Man om het leven gekomen na bedrijfsongeval

Brandende kaars. Foto: Shutterstock

Joewande Clemens (23) is zaterdagochtend zwaargewond geraakt tijdens werkzaamheden te Friendship in het district Coronie. Hij werd met de ambulance overgebracht naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Omstreeks half zes in de middag is Clemens in het ziekenhuis overleden.

Clemens was, samen met andere collega’s, bezig de mast van een telecombedrijf te slopen toen een onderdeel van de mast losraakte en op zijn hoofd terechtkwam.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam, hangende het onderzoek voor obductie in beslag genomen en is de dienst Arbeidsinspectie ingeschakeld om na te gaan of de veiligheidsprocedures in acht waren genomen tijdens het slopen van de mast.

VANDAAG