Politie voert controle op in binnenstad

Een politieauto. Foto: KPS

De Algemene Surveillancedienst van regio Paramaribo is van start gegaan met verhoogde surveillance in de binnenstad.

De wetsdienaren hebben op donderdag 5 september een actie gevoerd op de markt, waarbij een manspersoon is aangehouden voor het verkopen van verschillende drugssoorten aan de Jodenbreestraat.

De politie stuitte op verzet dan wel ongehoorzaamheid van enkele ‘hosselaars’. Acht van hen werden naar het politiebureau overgebracht ter afkoeling.

De acties werden op zaterdag 7 september wederom uitgevoerd in het centrum van Paramaribo, waarbij de twee verdachten Gregory P. en Gillermo K. die een hoeveelheid drugs in hun bezit hadden, werden aangehouden. Zij werden overgedragen aan het ressort Centrum ter afhandeling, waarna zij werden voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.

Op de Centrale Markt werden twaalf mobiele toestellen onbeheerd aangetroffen en in beslag genomen. Op de overige personen werden steekvoorwerpen aangetroffen. De illegale verkopers moesten zich aanmelden op het politiebureau en de goederen werden in beslag genomen. Zij zijn heengezonden, nadat zij hun opgelegde boetes hadden betaald. De goederen zijn afgestaan aan een tehuis.

Er werden drie voertuigen die verkeerd stonden geparkeerd door de sleepdienst naar de berging gesleept. Een bestuurder heeft de kosten betaald aan de sleepdienst om te voorkomen dat zijn voertuig werd weggesleept.

VANDAAG