Rusland: komende negen maanden laatste regeerdagen NDP

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: NPS

De komende negen maanden zijn de laatste regeerdagen van de NDP. Dit zei de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, maandagavond overtuigend tijdens een bijeenkomst te Pontbuiten.

Hij stond stil bij het armoedevraagstuk waar diverse gezinnen mee geconfronteerd raken. Voor velen is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. “Dit komt puur door het beleid van de NDP-regering,” zei Rusland. Naar zijn zeggen probeert zij de negen maanden voor de verkiezingen recht te trekken wat verkeerd is gegaan de afgelopen negen jaar.

NPS-assembleelid Patricia Etnel zei dat haar hart bloedt als ze naar de situatie kijkt te Pontbuiten. Zij gaf te kennen dat zij haar jeugd in deze buurt heeft doorgebracht. “Er moet veel gedaan worden in deze wijk, om de buurtbewoners op de groene partij te laten stemmen,” zei ze tegen de aanwezigen. Pontbuiten heeft te kampen met armoede, is de politica van mening.

Volgens haar moet de partij met goede plannen komen, om de bewoners te mobiliseren. Wat zij heeft geconstateerd, is dat er veel eenoudergezinnen zijn in dit ressort. Ook is het kinderrijk.

Zij pleit voor een oplossing voor de hangjongerenproblematiek. “Pontbuiten moet het gebied zijn waar leefbaarheid de boventoon moet voeren.” Ze liet verder weten dat de NPS de enige partij is die het gebied weer tot bloei kan brengen. Etnel: “Als jullie willen dat Rusland president wordt, moeten jullie hem achttien zetels geven. We hebben de NPS nodig in de regering. De verkiezingsdag moet een dag van victorie zijn, een dag van overwinning.”

Ivanildo Plein, de voorzitter van de onderafdeling Paramaribo, gaf te kennen dat er binnenkort verschillende groepen van de partij actief zullen zijn om de kiezers te voorzien van de nodige informatie. Net als Etnel zei hij dat de groene partij voldoende zetels moet behalen, zodat zij het land uit het dal kan halen. Dat moet gezamenlijk geschieden, vinden de politici.

Shankar Ramotar, lid van de NPS, gaf aan dat de overwinning voor de groene partij is. “Ze doen er alles aan, om u zand in de ogen te strooien. Het wordt beter in Suriname wanneer de Nationale Partij Suriname aan de macht komt.”

VANDAAG