Samuel wijst op mogelijke gezondheidsgevaren bij oud-ziekenhuis Suralco in Moengo

John Samuel. Foto: Suriname Herald

De gewezen consul-generaal van Suriname in Frans-Guyana tevens voorzitter van de politieke partij De Nieuwe Wind (DNW), John Samuel, wijst op de gevaren van het oud-ziekenhuis van de Suriname Aluminium Company (Suralco) in Moengo in het district Marowijne wanneer de overheid daar een school gaat opzetten. Hij roept ouders op, om alert te zijn voor de gezondheidsgevaren die kunnen ontstaan.

Het gebouw moet op en top doorzocht worden, omdat het om kinderen gaat die daar zullen zitten om onderwijs te volgen, zegt hij in gesprek met Suriname Herald. De regering zou specialisten moeten inzetten om uit te zoeken of er mogelijk giftige stoffen daar zijn blijven hangen.

Samuel begrijpt dat de ouders een school dicht bij huis willen hebben. Echter, dat moet niet onder alle omstandigheden gebeuren. Hij vraagt de regering om een goede plek te zoeken, indien zij het district wil voorzien van een middelbare school. Het idee van de school is goed, maar de plek niet, is de politicus van mening. Hij raadt de ouders af, om hun kinderen daar op school te plaatsen als de school wordt opgezet.

Ook is Samuel de mening toegedaan dat het om een politiek scenario gaat en roept de gemeenschap van Marowijne op, om haar wijsheid te gebruiken.

De situatie over de komst van de middelbare school laaide op, nadat een deel van de bewoners de straat opging om te protesteren. Een deel ziet graag dat de school liever vandaag dan morgen komt, terwijl een ander deel van mening is dat de stichting Kibii haar activiteiten daar moet blijven ontplooien. De stichting gebruikt al jaren een deel van het gebouw als museum voor kunst- en culturele werken, maar ook als ontmoetingsplek voor talentvolle jongeren van het district.

VANDAAG