Nog steeds onduidelijkheid over betalen ouderbijdrage Fibos-scholen

Reshma Mangre, voorzitter BvL en ALS. Foto: Suriname Herald

Onder ouders wiens kinderen op een van de Fibos-scholen (Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname) zitten, heerst er nog steeds onduidelijkheid over het betalen van de ouderbijdrage van SRD 250. Op sommige scholen wordt de ouderbijdrage van de ouders genomen en wordt er aangegeven dat ze het betalingsbewijs moeten bewaren, totdat de zaak duidelijk wordt. Sommige scholen wachten af, totdat zij officieel hun deuren weer openen.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinoWC) riep eerder de ouders van leerlingen die bij de Fibos-scholen zijn aangesloten, op om geen ouderbijdrage te betalen. De minister gaf dit aan op basis van afspraken die in juli dit jaar zijn gemaakt met de Fibos om binnen de samenwerking andere regelingen te treffen in het kader van subsidie.

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), geeft tegenover Suriname Herald aan dat ouders ook de onderwijsbond bellen en vragen hoe verder. Mangre geeft aan dat ze de ouders voorhoudt om de instructies van de minister op te volgen en dat is om de ouderbijdrage niet te betalen. Wanneer restitutie moet plaatsvinden, gaat dat veel rompslomp met zich meebrengen, legt ze uit. Ouders moeten niet betalen, omdat de minister als hoogste verantwoordelijke van het ministerie dat heeft aangegeven, zegt de bondsvoorzitter.

De bondsvoorzitter voert aan dat ouders zich kunnen beroepen op de mededeling van de minister wanneer leidingen van de Fibos-scholen toch eisen dat er betaald moet worden. De Fibos-scholen kunnen die druk niet uitoefenen op ouders, is Mangre van oordeel, omdat zij het al dagelijks moeilijk hebben. De ouders moeten die standvastigheid wel kunnen tonen en de berichtgevingen van de minister volgen, aldus de bondsvoorzitter.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG