President Bouterse gedenkt sociale instellingen in verband met verjaardag

President Bouterse. Foto: Suriname Herald

President Desi Bouterse tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) viert op 13 oktober zijn 74ste verjaardag. In dat kader zal de president in plaats van een groot feest organiseren, teruggeven aan de samenleving. Dit meldt de partij.

In totaal zullen meer dan vijfhonderd sociale instellingen, waaronder gebedshuizen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en internaten, in aanmerking komen voor huishoudelijke spullen zoals koelkasten, tv-toestellen, wasmachines, bedden enzovoorts. De verschillende instellingen hebben aangeven waar ze behoefte aan hebben en de president heeft daarop ingespeeld.

Ook de kansarmen zullen meegenomen worden in dit project. Verder zullen 26.000 mensen over geheel Suriname voorzien worden van een voedselpakket gesponsord door de jarige president.

De distributie die onder leiding staat van de NDP-jongeren start vandaag. De jongeren zullen namens het staatshoofd de spullen overhandigen aan de instellingen en de andere groepen die in aanmerking komen. Ook in het binnenland zullen er huishoudelijke spullen en pakketten worden gedistribueerd.

Dit project wordt door de president en verschillende ondernemers gefinancierd, aldus de NDP.

VANDAAG