Baitul Rochmanschool krijgt opknapbeurt

Baitul Rochmanschool krijgt schilder- en renovatiebeurt. Foto: John Kasdjo

Met het nieuwe schooljaar heeft de Baitul Rochmanschool een schilder- en renovatiebeurt gekregen. De laatste verfbeurt was acht jaar terug. De Baitul Rochmanschool (basisonderwijs) bestaat al ruim 38 jaar en biedt plaats voor 170 kinderen die woonachtig zijn te Mariënburg en omgeving in het district Commewijne. De initiatiefnemer, John Kasdjo, geeft aan dat het een goed gevoel geeft om het schoolcomplex fraai en fris te zien.

Volgens Kasdjo is de schilder- en renovatiebeurt te danken aan vele helpende handen met het oog op het gezamenlijk streven naar een betere toekomst voor de kinderen en hun educatieve ontwikkeling. Kasdjo geeft aan dat het mooie gebouw dat er staat slechts een middel is om het echte doel te kunnen ondersteunen. De kinderen moeten de juiste gereedschappen voor het leven worden gegeven om zo grotere daden te kunnen verrichten.

Aan de schoolkinderen van de Baitul Rochmanschool is voor het schooljaar 2019-2020 wederom schoolpakketten beschikbaar gesteld op initiatief van Kasdjo. Het blijkt dat er kinderen zijn, die niet altijd schrijfgerei hebben om onderwijs te volgen. Hij legt uit dat het begon in 2016 toen een juffrouw van de Baitul Rochmanschool haar beklag deed, dat er schoolkinderen zijn die zonder schrijfgerei naar school kwamen. Kasdjo, ouder en oud-leerkracht, kreeg dit te horen en nam toen het initiatief om gelden te verzamelen voor het aanschaffen van schoolpakketten voor deze schoolkinderen.

Het begon met twintig schoolpakketten in 2016 en het jaar daarop groeide het naar tachtig en in 2018 naar 350. Op zondag 22 september zijn in totaal 560 schoolkinderen van onder andere Baitul Rochmanschool en Mulo Ellen blij gemaakt met een schoolpakket. Ook andere schoolkinderen van Mariënburg en omgeving zijn in de bloemetjes gezet. Vorig jaar en dit jaar hebben vele donateurs, nationaal en internationaal, dit evenement ondersteund. Via Ellen Teunissen, is familie Elias uit Curaçao, een grote donateur geworden.

Dit jaar is de groep donateurs uitgegroeid met meerdere donateurs onder anderen familie Kirpalani, Anke en Jan Lassche, Wim Dankfort en zijn wandelgroep, Nadia Vas, Magnolia Glans, stagiaire Floor uit België, Emro Holder, familie Kuldipsingh, Erna en Rob Chin, Kees Tempelaar, Albert Doelwijt, Indra Kesarsing, Joyce Plasschaert, Rita del Castilho, Annemarie Douglas, Camille Penning-Asgarali, Raoul Teunissen en Wings of Support.

Wings of Support is een onafhankelijk, particulier initiatief van medewerkers van de KLM-groep. Zij helpen kinderen op de bestemmingen waar deze vliegmaatschappij vliegt door te voorzien in onderwijs, opvang en medische hulp. Door het financieren van deze projecten wil deze organisatie een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen in hun eigen leefomgeving bewerkstelligen.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG