Elias voert gesprekken met Russische delegatie over aanschaf medisch apparatuur

Minister Elias met de Russische delegatie. Foto: Volksgezondheid NII

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft met een delegatie uit Rusland woensdag op zijn kantoor gesprekken gevoerd over de aanschaf van medisch apparatuur voor diverse ziekenhuizen.

Vorige maand had de bewindsman samen met zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, een bezoek gebracht aan Rusland. Nu heeft een vijfkoppige delegatie uit Rusland onder leiding van de niet-residerende ambassadeur van Rusland in Suriname, Sergey Akopov, een tegenbezoek gebracht aan diverse ministeries.

Elias heeft de kwestie van de aanschaf van medisch apparatuur besproken vanwege de goede prijzen die Rusland biedt aan Suriname. De delegatie wil een gedetailleerde lijst van medisch apparatuur, om vervolgens een totaalpakket te maken voor de financiering ervan.

Verder heeft minister Elias de delegatie gevraagd om studiebeurzen beschikbaar te stellen voor Surinaamse studenten die een masteropleiding in de medische richting willen doen. De delegatie is ook hiervoor meegaand geweest. Na de vruchtbare gesprekken gevoerd te hebben, ging de delegatie verder op stap, meldt Volksgezondheid via het NII.

VANDAAG