Felisi: NPS moet bewijzen dat zij op eigen kracht zetels kan behalen

Michel Felisi. Foto: Suriname Herald

De bewoners van Domburg zijn zaterdag tijdens een vergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS), gemobiliseerd en wakkergeschud. NPS’er Michel Felisi zei dat er bewezen moet worden dat de NPS bij de komende verkiezingen op eigen kracht, zetels kan behalen in Wanica.

“Mensen leggen via de tv van alles uit aan de samenleving. Er is zoveel beloofd vanuit de huidige regering. Wanneer je alle blunders, mismaaktheden en corruptie van de regering-Bouterse onder de loep neemt, kan je als volk zitten en niks eraan doen. De regering haalt het geld waarvan de schulden betaald moeten worden. Soms lijkt het erop alsof er geen geloof en hoop meer is, de situatie is uitzichtloos. Ik heb geleerd dat het Surinaamse volk een sterk volk is dat beslissingen kan nemen. Een volk dat doorgaat om het doel te bereiken, wat de omstandigheden ook zijn,” aldus Felisi.

Hij vergeleek de huidige situatie van het land met een boot waarin het volk zit. Het water moet uit de boot gehaald worden, want de boot is zinkende. Hij ging terug naar de tijd toen Bouterse aan de macht was. “Schaarste van artikelen en waardedaling van het geld, voerden de boventoon. Nu moeten de Srananmans de verantwoordelijkheid nemen om een goede toekomst voor zichzelf en het nageslacht te garanderen.”

Felisi zei dat als de NPS haar bestaansrecht niet zou bewijzen, zou de partij niet 73 jaar stand kunnen houden. “Mensen denken in de politiek te komen om grapjes uit te halen, foe pley populair man, foe pley dans man tap a podium. Politiek is verantwortu, sab sang na economie, sab sang na joe volk, sab if a kondre ab potentie en sab sort richting ie wan tja a volk go foe kan tak over ontwikkeling,” aldus Felisi.

VANDAAG