Santokhi: niet blindelings lopen achter een partij die pakketten verdeelt

Santokhi: “Niet blindelings lopen achter een partij die pakketten verdeelt”. Foto: VHP

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft vrijdagavond tijdens een kick-off ressortbijeenkomst in Nieuw-Nickerie gezegd dat een verkiezing niet wordt gewonnen met beloftes, maar met een duidelijke visie en met duidelijke projecten. “We gaan niet afgeven op de tegenstander, maar we gaan laten we zien wat de kracht is van de VHP, we gaan de sterkte van de VHP laten zien. We moeten niet blindelings lopen achter een partij die pakketten verdeelt, je laat je niet leiden door een partij die het land naar de afgrond brengt,” zei Santokhi.

Volgens de VHP-voorzitter laten alle peilingen zien dat de VHP de grootste partij is. “Maar daarmee hebben we nog niet gewonnen, als we gaan voor die 28 zetels, moeten we gerichter gaan werken, professioneler gaan werken. We moeten gaan werken aan de targets die zijn gesteld voor alle districten. Dat is de grote uitdaging voor ons. De strijd gaat geleverd worden tot de laatste seconden van die telling, we gaan als waakhond fungeren, die gasten zijn niet te vertrouwen, we moeten waakzaam blijven.”

Santokhi zei dat er wordt gewerkt aan drie documenten, te weten: het campagneplan, verkiezingsprogramma en wederopbouwplan. Het verkiezingsprogramma wordt rond de verjaardag van de VHP in 2020 gepresenteerd.

De verschillende sprekers hebben aangeven dat de situatie van het land niet rooskleurig is. “Op vele gebieden merk je de achteruitgang. Jongeren met een bachelor- en masterdiploma zitten werkeloos thuis en daarom vertrekken ze elders om banen te zoeken.”

Er zullen landelijk meer dan veertig ressortbijeenkomsten gehouden worden tot 25 mei 2020.

De VHP hield een drukbezochte ressortbijeenkomst in Nieuw-Nickerie. Foto: VHP

VANDAAG