President decoreert personen Marowijne tijdens Srefidensi-viering

President en first lady in Moengo voor 44 jaar Srefidensi. Foto: Suriname Herald

President Desi Bouterse decoreerde gisteren vijftig personen uit Marowijne in het kader van de Srefidensi-viering te Moengo. Dit als blijk van waardering voor hun bijdrage aan het district. Onder de gedecoreerden waren mannen en vrouwen die met eigen inzet en middelen iets hebben mogen betekenen voor de gemeenschap in Moengo.

Bouterse die zich richtte tot de decorandi zei dat deze personen met eigen inzet zonder twee keer na te denken zich fantastisch hebben ingezet voor hun medemens in het district. Hij gaf te kennen dat deze personen een markante bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het district. Daarvoor zijn deze Surinamers op gepaste wijze gewaardeerd door de regering.

De gedecoreerden hebben naar zeggen van de president het welzijn van zowel kinderen als volwassenen in het district gestimuleerd. “U heeft met eigen middelen dingen gedaan. Dit is uit een stukje liefde voor het district en de natie.” Het staatshoofd gaf te kennen dat de regering veel waardering heeft voor het werk dat deze gedecoreerden hebben verricht. Deze personen hebben naar de problemen van anderen geluisterd en ook iets gedaan om hun medemens te helpen.

Niet alleen de regering, maar ook de gemeenschap voor wie zij iets hebben betekend, is hen dankbaar, zei de president. Bouterse zei bewondering te hebben voor het werk dat zij in de afgelopen jaren hebben verricht in het district Marowijne. Hij gaf te kennen dat de gemeenschap deze personen heeft voorgedragen om gedecoreerd te worden. Eenieder die zich heeft ingezet, verwacht zo een waardering, aldus Bouterse.

Ook zei hij dat zij die nog geen waardering hebben gehad zoals deze gedecoreerden in Moengo, het niet als een breekpunt moeten zien om het goede werk niet voort te zetten. De president riep hen op, om door te gaan met het goede werk, waarmee zij zijn begonnen in het belang van land en volk. President Bouterse feliciteerde namens de regering alle decorandi met hun onderscheiding.

VANDAAG