Afonsoewa: “Men is bang voor de persoon Bouterse”

NDP-parlementariër Afonsoewa. Foto: Suriname Herald

“Na taki wan den kan taki fa yu gevaarlijk, maar fas’ den no man fas’ yu,” zei NDP-parlementariër Silvana Afonsoewa vrijdagavond tijdens de kadermeeting in Ocer. De volksvertegenwoordiger verwees met deze woorden naar president Desi Bouterse. Volgens haar is van de afwezigheid van de president gebruikgemaakt om hem in het 8-decemberstrafproces tot twintig jaar celstraf te veroordelen. Dit is gedaan, omdat men bang is voor de persoon Bouterse.

“Yu na was was godo Bouta, sama n’e du sani p’e yu de, bika den frede fu yu. Taki wan den man taki,” hield Afonsoewa de aanwezigen voor. Ze gaf als boodschap mee dat personen niet moeten proberen om Bouterse af te breken op basis van zijn verleden. “Beoordeel hem voor de manier waarop hij heeft bewezen het land te kunnen regeren, leki wan dyadya ma nengre, san tori en in’ oso sondro wan kopro sensi fu Holland.”

Afonsoewa zei verder dat Nederland die jarenlang dossiers heeft vastgehouden nu zijn grote mond opendoet. “Wel luister dan, deze man opsluiten is nog niets. Suriname is niet van jou.”

Ocer was gisteren bomvol tijdens de kadermeeting van de NDP. Foto: Suriname Herald

Afonsoewa zei verder dat Bouterse niet bang is voor leiderschap en hij heeft zijn schapen getraind om niet bang te zijn voor strijd. Door zijn leiderschap en visie is er een aantal leiders voortgesproten doelend op personen zoals zichzelf, Yildiz Pollack-Beigle, Ebu Jones en nog vele anderen. “We zijn allen klaar voor het gevecht,” zei Afonsoewa.

“Bouta, yu na banabon, meke den trowe doti kon, 25 mei w’o koti a banatros dyaso. Dertig zetels w’o naki den.” Verder hield Afonsoewa het gehoor voor dat een partij die langer dan twintig jaar met vallen en opstaan erover heeft gedaan om zich op te bouwen, het niet mogelijk is kapot te maken met twintig jaar theorie.

Afonsoewa was duidelijk ook onder de indruk van de opkomst in het partijcentrum. Volgens haar moet voor de massameetings uitgeweken worden naar het Onafhankelijkheidsplein.

Een panoramafoto van de kadermeeting vrijdagavond in Ocer. Foto: Suriname Herald

VANDAAG