Bouterse: “Surinamers verlenen hand-en-spandiensten aan het buitenland”

President Bouterse: “Surinamers verlenen hand- en spandiensten aan het buitenland”. Foto: Suriname Herald

President tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdag bij de opening van een informatiecentrum te Geyersvlijt het publiek laten weten, dat er Surinamers zijn die hand-en-spandiensten verlenen aan het buitenland. Zij doen dit om het land terug te brengen in handen van de bakra basi, beweert de president. “Un taki bakra basi a kaba,” riep Bouterse uit. Volgens hem zijn anderen er bewust van welke strijd er op dit moment gaande is.

Het is een strijd tegen het neokolonialisme. Ook het vonnis zou onderdeel zijn van een scenario, dat samen met de bakra basi in elkaar is gezet. Een ander scenario was ook om het staatsbezoek aan China te gebruiken en een vonnis uit te spreken. Terwijl hij met zijn team in het Aziatische land aanwezig was, hebben zij de boodschap van het vonnis gekregen. Ondanks dit scenario was het bezoek aan China volgens Bouterse geweldig.

Aan personen die beweren dat het volk Bouterse niet meer wil, had de president ook een boodschap. “Ef’ a volk no wani Bouterse, da pot’ wan tra man. Belly zou goed zijn of iemand die het land tot een politiestaat wil maken. Ook Moni Hond zou goed,” zei Bouterse op een sarcastische toon. Hij vroeg politieke tegenstanders om zich niet te haasten, maar te wachten op 25 mei 2020, want die is vlak om de hoek.

Bouterse merkte verder op, dat de NDP niet een normale partij is, maar een beweging om dit volk te bevrijden van het koloniale denken. “Het is een beweging om het verleden te verlaten, ons bij elkaar te brengen en te leren dat wij de verantwoordelijkheid hebben over dit land.”

Verder riep hij op om in eenheid en saamhorigheid door te gaan in het belang van land en volk. Bouterse is ervan overtuigd, dat de NDP de strijd weer zal winnen.

VANDAAG