Rc: aanhouding Wayne Telgt rechtmatig

Wayne Telgt. Foto: S. Bronne/NPS
Print Friendly, PDF & Email

Wayne Telgt blijft aangehouden in de zaak van het zedendelict. Er zijn volgens de rechter-commissaris (rc) voldoende gronden voor zijn verdere aanhouding. De rc heeft zijn inverzekeringstelling met dertig dagen is verlengd. Dat verneemt Suriname Herald.

Telgt is vorige week vrijdag aangehouden omdat hij zich zou hebben vergrepen aan een 16-jarig meisje. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Telgt vrijdag in verzekering gesteld. De moeder van het meisje deed aangifte van seksueel misbruik door Telgt.

In de samenleving en zijn partij, de NPS, is geschokt gereageerd op de arrestatie van Telgt. Hij werd gezien als voorbeeldfiguur en zou mogelijk in 2020 voor de verkiezingen gekandideerd worden.

Telgt was presentator van het programma The Talk op Radio Apintie en To The Point op Apintie TV. Hij stond in 2015 op de lijst van de NPS, die in de combinatie V7 deelnam aan de verkiezingen. Inmiddels heeft hij zijn functies bij de NPS neergelegd.

VANDAAG