Voorzitter Belangenorganisatie Veerboten Commewijne werkt aan ordening

Ann Sadi. Beeld: STVS

De voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC), Ann Sadi, zal vanaf nu gaan werken aan de ordening van de boothouders. In gesprek met Suriname Herald geeft zij aan, dat er een aantal zaken binnen de organisatie zijn die aanpak behoeven. Er wordt donderdag een spoed algemene ledenvergadering gehouden om over de ordening te praten.

Het niet bijhouden van de presentie is een van de punten die zal worden besproken. De belangenorganisatie heeft nog geen statuut samengesteld en een aantal boothouders heeft nog geen bankrekening geopend. Deze obstakels zijn er oorzaak van dat het Ministerie van Financiën de subsidie niet kan overmaken.

Het kiezen van een nieuw bestuur was nodig, om de administratieve zaken van de leden in orde te maken. Volgens Sadi zijn er geen presentielijsten die dagelijks ondertekend en bijgehouden worden. “We moeten ook de gelederen weer sluiten, om spanning onder de leden te voorkomen”, zegt Sadi. De organisatie is verder opzoek naar donaties, voor het plaatsen van verlichting bij de brug te Leonsberg en de reparatie van boten.

Boothouders hebben maandag actiegevoerd. Zij waren namelijk moe van het wachten en wilden geld zien. De overheid was deze groep SRD 1.2 miljoen schuldig. Sadi begrijpt de gevoerde actie niet, omdat er wat zaken in orde gemaakt moesten worden. Bovendien was afgesproken, dat zij tot woensdag zouden wachten op de uitbetaling. Ook over de achterstallige uitbetaling over het jaar 2017 zijn er afspraken gemaakt, beweert de voorzitter.

Simone Awanna

VANDAAG