Weer restaurant gesloten om slechte hygiëne

Weer restaurant gesloten om slechte hygiëne. Foto: BIC Paramaribo-Zuidwest
Print Friendly, PDF & Email

Bestuursambtenaren van het districtscommissariaat Paramaribo-Zuidwest van het ressort Latour zijn maandag bij controle werkzaamheden op een onhygiënische zaak gestuit. De situatie was van dien aard dat de zaak in opdracht van districtscommissaris (dc) Eric Grauwde onmiddellijk gesloten moest worden.

Het is de afgelopen periode weer eens raak met smerige situaties in restaurants die vervolgens door de dc worden gesloten. Korte tijd erna worden de restaurants echter weer opengesteld voor het publiek.

Voedseltechnoloog Ricky Stuttgart pleit voor permanente controle op eetgelegenheden in Suriname. In gesprek met Suriname Herald zei hij eerder, dat hij zich zorgen maakt over de volksgezondheid van de mens. Elke keer als er controles worden uitgevoerd, stuiten de controleurs op onregelmatigheden.

Volgens Stuttgart is het opvallend dat de milieu-inspecteurs bij controle in eetgelegenheden steeds op onregelmatigheden stuiten. Dit geeft volgens hem aan, dat het flink misgaat en de gezondheid van de mens niet serieus wordt genomen.

Hij stelt dat de overheid met zwaardere maatregelen en boetes moet komen. Door de lage boetes en minder strenge maatregelen, maken restauranthouders zich niet druk. Na enkele waarschuwingen of sluitingen, moeten er zwaardere straffen komen als deze eetgelegenheden dezelfde fouten blijven maken, aldus Stuttgart.

VANDAAG