Aspirant-districtsraads- en -ressortraadskandidaten NPS staan voor grote uitdaging

NPS stelt aspirant-districtsraads- en -ressortraadskandidaten aan achterban voor. Foto: NPS

De tweehonderd aspirant-districts (dr)- en ressortraadsleden (rr) staan voor grotere uitdagingen. Tot deze constatering komt de voorzitter van De Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland.

Dit zei hij zaterdag bij het voorstellen van deze leden aan de achterban. Van de kandidaten wordt een aantal zaken verwacht, zoals het aanwerven van propagandisten. Dit moet met tact en kunde gebeuren om de bevolking zover te krijgen om op de NPS te stemmen.

Op rr-niveau komt er een samenwerking tussen de groene partij en andere partijen, hield de NPS-voorman zijn gehoor voor. Volgens hem gaat de frambo-partij veel uitdagingen tegemoet. Elke partij wil het maximale aantal zetels behalen.

“Het hebben van genoeg draagvlak op DNA-, rr- en dr-niveau staat synoniem voor het hebben van een krachtige stem na de verkiezingen van 25 mei. De NPS heeft het kader in huis, om het land in goede banen te leiden, zodat elke burger een goed leven kan hebben,” zei de partijvoorzitter. Rusland heeft deze kandidaten aangemoedigd om de partij uit te dragen.

“Wij hebben de verantwoordelijkheid om eenieder de juiste keus te laten maken. Verantwoordelijkheid is niet alleen een zaak van het hoofdbestuur of de voorzitter. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid voor eenieder,” meent Rusland.

In een bepaald verkiezingsjaar was het zo, dat er genoeg propagandisten opgetrommeld konden worden door de groene partij. Tijdens die bewuste verkiezingen, heeft de groene partij 33 zetels behaald. “We moeten terug naar die tijd,” vindt Rusland.

De groene partij moet de komende tijd zichtbaar zijn voor het volk. De belangrijkste ontwikkeling de afgelopen tijd in ons land, was het vinden van winbare olie en gas. Er zijn vele jaren nodig geweest, om de olie te transformeren in de staat waarin die nu is. Het onderzoek om olie te vinden, had al lang moeten gebeuren, vindt de partijvoorzitter.

Het onderzoek naar olie gebeurt volgens een bepaald systeem en volgens Rusland is het niet juist dat met de olievondst, de problemen in het land zijn opgelost. Er zijn landen zoals Venezuela, waar er olie is gevonden en het volk toch in de penarie zit. Dit komt, omdat de regeringen van zulke landen alleen aan zichzelf denken en niet aan het volk, aldus de NPS-voorzitter.

VANDAAG