PAHO/WHO heeft nieuwe vertegenwoordiger in Suriname

Lewis-Bell op kennismakingsbezoek bij met minister Elias van Volksgezondheid

Na een overdrachtsproces van twee opeenvolgende dagen werd de officiële ‘Office Transfer Act’ ondertekend door de vertrekkende PAHO/WHO-vertegenwoordiger (PWR) dr. Yitades Gebre en de binnenkomende PWR dr. Karen Lewis-Bell.

Het belangrijkste doel van de overdracht is om de inkomende vertegenwoordiger een overzicht te geven van de politieke, technische, bestuurlijke en administratieve activiteiten van het kantoor in Suriname. De overdracht is voldoende om haar in staat te stellen haar functies onmiddellijk uit te voeren, met het oog op de verbetering van de efficiëntie en effectiviteit van het programma voor technische samenwerking.

Dr. Lewis-Bell is een ervaren technisch adviseur voor immunisaties voor het Caribisch gebied met een bewezen geschiedenis van werken in de internationale gezondheidssector. Naast immunisaties is ze bekwaam in gezondheidscommunicatie, epidemiologie, gezinsgezondheid, reproductieve gezondheid en gezondheidsbevordering.

De ondertekening van de officiële overdrachtsacte door dr. Gebre.

Dr. Gebre gaf haar een overzicht van de nationale gezondheidssituatie, de politieke omgeving en het technische samenwerkingsprogramma in Suriname. Hij beoordeelde en besprak ook de politieke en strategische aspecten op hoog niveau in zijn Final Mission Report.

In een vergadering met alle medewerkers hebben de technische functionarissen het programma voor technische samenwerking op de volgende gebieden beoordeeld en besproken: partnerschappen en samenwerking, noodsituaties op gezondheidsgebied, gezondheidssystemen en -diensten; familie, gezondheidsbevordering en de levensloop; overdraagbare ziekten; niet-overdraagbare ziekten en mentale gezondheid.

Dr. Lewis-Bell bracht ook een kennismakingsbezoek aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Fabricio Lima, Security Focal Point, leidde een evaluatie van de ondersteunende management- en administratieve processen: financiën, inkoop, personeelsbeheer, informatietechnologie, algemene diensten, kennisbeheer en communicatie en informatie- en communicatietechnologie (ICT). De uitvoering van het programmabudget en het fysieke en virtuele onderhoud van de infrastructuur zijn ook besproken.

De ondertekening van de officiële overdrachtsacte door dr. Lewis-Bell.

Aan het eind van de twee dagen werden aanbevelingen geformuleerd om de aanwezigheid van PAHO/ WHO-landen en de uitvoering van het programma voor technische samenwerking, evenals de bestuurlijke en administratieve processen in het kantoor in Suriname te verbeteren. Uiteindelijk werd de officiële ‘Office Transfer Act’ ondertekend en werd Dr. Lewis-Bell officieel verwelkomd bij haar nieuwe functie in Suriname.

VANDAAG