President Bouterse accepteert ontslag Van der San niet

President Bouterse en Van der San. Archieffoto NOS
Print Friendly, PDF & Email

Eugène van der San blijft directeur van het Kabinet van de President. President Desi Bouterse accepteert het ontslag van de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, niet. Van der San had eerder deze week zijn ontslag ingediend bij de president nadat er rond het 8-decemberstrafproces een verschil van inzicht zou zijn ontstaan met Irvin Kanhai, raadsman van de president.

Het staatshoofd heeft woensdag tijdens een politieke meeting in Coronie aangegeven dat er tijdens het werk verschil van mening kan zijn, die ertoe kan bijdragen dat er nieuwe inzichten ontstaan.

President Bouterse onderstreepte dat in het samenwerken wij instaat moeten zijn om rationeel zaken te benaderen en zeker niet voorbij moeten gaan aan de verdiensten van, in dit geval, Van der San.

Het staatshoofd benadrukte dat Van der San vanaf 1980 het proces heeft ondersteund en vanwege zijn kennis is aangetrokken om leiding te geven aan de bestuurs- en administratieve aangelegenheden van het Kabinet van de President. Op grond van hiervan heeft het staatshoofd aan de directeur medegedeeld diens ontslag niet te kunnen accepteren, meldt het NII.

VANDAAG