Rusland: “NDP-regering heeft meer dan US$ 2 miljard opgemaakt”

NPS-voorzitter Rusland: “NDP-regering heeft meer dan US$ 2 miljard opgemaakt”. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Partij Suriname (NPS) had het Surinaamse volk gewaarschuwd om de Nationale Democratische Partij (NDP) niet in het machtscentrum te plaatsen. Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland, zaterdag tijdens de NPS opo yari meeting in Grun Dyari. Rusland zei dat de NDP een rommel heeft gemaakt van het land. Hij stelde dat de huidige regering in 2010 een stabiele staatskas had overgenomen, maar binnen drie jaar heeft deze NDP-regering meer dan U$$ 2 miljard opgemaakt. “Dit is meer dan wat de Nieuw Front-regering in 35 jaar aan ontwikkelingshulp heeft gehad van het voormalige moederland.”

Rusland stelt dat op dit moment Suriname een buitenlandse schuld van SRD 21 miljard heeft. Volgens de voorzitter van de groene partij kijkt de wereld nu naar ons, omdat we gezien worden als een junkstaat vanwege verspilling. “Er is op dit moment een financiële ravage aangericht aan het land. Ze praten over oude politiek, maar kijk wie aan het hoofd zit van het land. Het is in elk geval geen NPS’er. Het is nu erg en we kunnen dit niet langer accepteren”, stelde Rusland.

De gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, heeft het veld moeten ruimen, omdat hij niet wilde meewerken aan het vernietigen van het land. Gersie verdient nu een staande ovatie, als we nu zien wat er bij de CBvS plaatsvindt. “Personen kunnen met de ontstane situatie niet rekenen op hun geld”, beweert de NPS-voorzitter.

De groene partij heeft vanaf het begin kanttekeningen geplaatst bij het besluit om een deel van de valutareserves van de commerciële banken te beheren. Rusland hield de aanwezigen voor, dat er meer dan de U$$ 100 miljoen verdwenen is bij de bank. Hij noemde zelfs een bedrag van US$ 250 miljoen.

Rusland legde uit dat niet Robert van Trikt, maar president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de schandalen bij de moederbank.

Volgens de NPS-voorman is er veel meer aan de hand, waar de gemeenschap niet van op de hoogte is. Dat zal binnenkort aan het licht moeten komen. Hij riep het volk op om alert te zijn. Het volk van Suriname zal achter de waarheid moeten komen, aldus Rusland.

VANDAAG