ABOP geeft honderd procent ondersteuning aan protestmanifestatie

Print Friendly, PDF & Email

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) geeft honderd procent ondersteuning aan de protestmanifestatie van maandag 17 februari. De partij hoopt dat de Surinaamse samenleving hiermee een duidelijk signaal aan de regering geeft om het mandaat terug te geven. Alle partijleden zijn vrij om aan deze manifestatie deel te nemen, stelt de partij in een persbericht.

De ABOP juicht elke waarachtige democratische uiting van mening toe en staat achter het doel van de spontane en vreedzame actie.

In reactie op de chaos die nog steeds bij de moeder der banken woekert, worden de kosten voor levensonderhoud met de dag hoger, zijn de prijzen in de winkels gestegen en zitten vele ondernemers en verschillende huishoudens met de handen in het haar.

Terwijl het volk wordt onderdrukt en de armoede en criminaliteit steeds ergere vormen aanneemt, kan de regering tot heden niet precies verklaren waarvoor zij het geld van de gemeenschap heeft gebruikt.

Ondanks de financiële malaise waarin het land verkeert, blijft de regering geld lenen.

Laten wij elkaar vooral in deze moeilijke financiële tijd met respect behandelen. Wij zijn het oneens met het desastreus beleid van de regering. Surinamers zijn geen vijanden van elkaar, laat scheldwoorden, ruzie en ongeciviliseerd gedrag achterwege.

Het volk van Suriname heeft bij de aanstaande verkiezingen op 25 mei 2020 de kans om een positieve verandering te brengen. Laat deze protestmanifestatie een duidelijke aanzet zijn hiertoe. Zonder bevrijding geen ontwikkeling! We geloven in een beter Suriname na 25 mei 2020, aldus de ABOP.

VANDAAG