Vermoedelijk geval coronavirus in Suriname negatief getest

Het ministerie van Volksgezondheid kreeg maandagochtend een melding van een vermoedelijk geval van besmetting met het COVID-19-virus. De chief officer van een schip, kwam ons land binnen met hoesten en koorts. Bij ondervraging bleek dat de man recent in Italië is geweest, waarna hij via meerdere landen in Suriname was aangekomen.

Daar er in Italië in de afgelopen dagen een stijgende trend van COVID-19 is, werd de man gekenmerkt als een person of interest. De man werd volgens protocol geïsoleerd. Op basis hiervan zijn verschillende testen ingezet. De rest van de bemanning was nog aan boord en werd in afwachting op het resultaat in voorlopige quarantaine geplaatst. Het Quick Response Team heeft volgens protocol de bemanning en alle anderen met wie deze meneer in contact kwam, gescreend.

Het gezondheidscertificaat van de bemanningsleden van het schip, welke ingevuld wordt door de kapitein gaf aan dat er geen zieken aan boord waren. Echter, bleek dit dus niet het geval te zijn. Gelukkigerwijs zijn de instanties in Suriname alert geweest om dit te onderscheppen.

Het testresultaat van de PCR is negatief op COVID-19-virus. In overleg met de medische specialisten is toen aangegeven dat de isolatie niet meer vereist was en kon worden opgeheven. De chief officer mocht terug naar het schip.

VANDAAG