Hoefdraad ontmoet nieuwe governor Roemer

Print Friendly, PDF & Email

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had deze week een ontmoeting met de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer. Minister Hoefdraad sprak van een geweldige ontmoeting met Roemer.

Ontmoeting tussen Hoefdraad en Roemer. Foto: Facebook Gillmore Hoefdraad

“Ik had een geweldige ontmoeting met de heer Maurice Roemer, governor van de Centrale Bank van Suriname. We waren het erover eens dat vertrouwen het belangrijkste component is in elke financiële instelling en zullen we daarom samenwerken om transparantie en integriteit binnen de bank te brengen”, zegt Hoefdraad op zijn Facebookpagina.

Hoefdraad is zeer hoopvol gestemd over de toekomst van Suriname. “Suriname groeit en het succes neemt toe. Het is nu het moment voor de Centrale Bank, de minister van Financiën, het bedrijfsleven en de samenleving om als een team samen te werken aan de verdere ontwikkeling van Suriname”, aldus Hoefdraad.

Hoefdraad was zaterdag de opvallende afwezige bij de benoeming van Roemer als governor van de CBvS. Volgens niet bevestigde berichten wilde Hoefdraad Michael Lutchman, CEO van Lutchman & Co/Moore Suriname, hebben als governor, terwijl Roemer al was voorgedragen door de Surinaamse Bankiersvereniging, de Verenging Surinaams Bedrijfsleven en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Of de afwezigheid van Hoefdraad daarmee te maken had, was niet duidelijk.

VANDAAG