Breaking: Alle scholen vanaf maandag gesloten wegens coronavirus

Persbriefing over COVID-19. Foto: Suriname Herald

Alle onderwijsinstellingen worden met ingang van maandag 16 maart gesloten wegens het COVID-19-virus. Deze mededeling deed minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zojuist op de persbriefing over het COVID-19-virus.

De paasvakantie wordt vervroegd en is van 16 maart tot en met 14 april. De scholen zullen afhankelijk van de situatie over COVID-19 weer op woensdag 15 april opengaan.

De minister geeft aan dat alle repetities en schoolonderzoeken worden verschoven tot na de paasvakantie.

Minister Ferrier benadrukt dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de enige officiële autoriteit is die het besluit mag nemen als de scholen zullen sluiten of als die open worden gehouden.

Vicepresident Ashwin Adhin zei dat een bondsvoorzitter geen maatregelen kan aankondigen voor scholen. Hij vindt dat mensen zich moeten onthouden van dit soort gedrag. Er is maar een autoriteit die daarover gaat en dat is de regering, aldus de vicepresident.

VANDAAG