Slijngard: “Personen proberen Suriname illegaal binnen te dringen”

NCCR-coördinator Jerry Slijngard

Personen proberen ondanks de grenzen gesloten zijn, nog steeds via illegale wegen het land binnen te komen. In Nickerie is de situatie van dien aard dat er sprake is van een georganiseerde praktijk, gaf kolonel Jerry Slijngard van het nationaal managementteam COVID-19 aan.

Slijngard, die ook coördinator is van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), deelde deze informatie gisteren tijdens de persconferentie waar de nodige COVID-19-updates worden gegeven.

Volgens hem zijn de desbetreffende diensten bezig om deze kwestie in kaart te brengen. Intussen zijn er al personen in deze kwestie geïdentificeerd. Er zal hard worden opgetreden tegen deze personen, benadrukte Slijngard.

Hij voerde verder aan dat de veiligheidsautoriteit dit alles niet alleen aan kan. Van alle personen die in de omgeving woonachtig zijn, wordt ondersteuning gevraagd om een stukje sociale controle uit te voeren. Op hun wordt een beroep gedaan om de autoriteiten op de hoogte te stellen wanneer ze iets zien.

Het is het COVID-19 managementteam ter ore gekomen dat er nog steeds samenscholing plaatsvindt, waarbij het aantal aanwezigen ver boven het vastgestelde aantal van honderd personen is.

Vaak genoeg vindt de samenscholing plaats op locaties waar de mensen gewend zijn om bijeen te komen. Het gaat om plekken zoals de Waterkant en On the Run. Intussen heeft de politie al opgetreden. “We vragen de mensen om niet op de politie te wachten om op te treden, zorg ervoor dat je daar niet naartoe gaat”, zei de NCCR-coördinator.

Het managementteam heeft ook rapportage binnengekregen dat politieke partijen actief bezig zijn met hun politiekvoering, waarbij ze geen rekening houden met de verschillende maatregelen die zijn genomen.

Slijngard merkte verder op dat er onlangs een begrafenis was in het binnenland, waar ruim vijfhonderd personen aanwezig waren. Er zijn ook begrafenissen geweest, waarbij personen speciaal vanuit Frans-Guyana naar Suriname zijn afgereisd om die bij te wonen.

De kolonel drukt de mensen op het hart om zich te houden aan de regels die de overheid heeft vastgesteld.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG