Commerciële sekswerker opgesloten voor diefstal middels geweldpleging

De 25-jarige oud-bekende van de politie Verginio de K. alias ‘Poei’, is door de politie van het bureau Centrum aangehouden. Een benadeelde deed aangifte tegen Verginio van diefstal door middel van geweldpleging. Dit strafbare feit vond plaats op een locatie in de Grote Combeweg.

Verginio is een travestiet en commerciële sekswerker. De benadeelde verklaarde dat tijdens orale seks, hij voelde hoe Verginio een hand in zijn achterbroekzak stak. Hij sloeg Verginio’s hand weg en die reageerde daarop door een schroevendraaier tevoorschijn te halen, waarmee hij de benadeelde heeft bedreigd. Op een gegeven is Verginio weggelopen.

De benadeelde ontdekte toen dat de man zijn geld en persoonlijke spullen gestolen had uit zijn achterbroekzak. Na de aangifte werd Verginio opgespoord en aangehouden in de Kromme Elleboogstraat.

Bij de voorgeleiding gaf hij toe het strafbare feit gepleegd te hebben. Verder gaf Verginio aan, dat hij het gestolen geld terug wil betalen. Echter had hij geen geld bij zich toen de politie hem aanhield. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Verginio, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.

VANDAAG