DNV-directeur Veira: “Alles gaat goed met mij”

Veira in een videobooschap vanuit haar quarantainelocatie. Beeld: GOV TV

De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Daniëlle Veira, heeft vandaag tijdens de dagelijkse persmeeting van het COVID-19 managementteam in een videoboodschap laten weten dat zij het goed maakt. Sinds gisteravond ging het nieuws als een lopend vuurtje dat zij in thuisquarantaine is geplaatst, omdat zij in contact is gekomen met de achtste persoon die positief is getest.

De naam van de Franse ambassadeur Antoine Joly wordt genoemd. Zonder namen te noemen zei Veira, dat er direct stappen zijn ondernomen en ook gesprekken zijn gevoerd met deze persoon. Het team heeft volgens haar niets aan het toeval overgelaten en correct stappen ondernomen om de personen van dichtbij in quarantaine te plaatsen.

Alles is conform de geschreven veiligheidsvoorschriften gegaan. Ook haar loopteam is op dit moment afgezonderd van enig persoonlijk contact met de buitenwereld. Veira zei in haar videoboodschap dat zij niet thuis is, maar zich ergens anders heeft afgezonderd. Vanuit die locatie probeert ze ook haar werk te doen en volgt zij de ontwikkelingen.

De DNV-directeur zei verder dat niemand zich zorgen hoeft te maken over haar situatie en van het team. Alles wordt op dit moment goed gemonitord, liet ze weten. Zij bedankte de gemeenschap voor de goede wensen, die ze via de verschillende kanalen heeft ontvangen. De DNV-topvrouw deed daarnaast een beroep op de gemeenschap om de verspreiding van het COVID-19-virus niet te onderschatten, maar ook om de gegeven instructies op te volgen.

Aan de repatrianten zei de DNV-directeur om geduld te betrachten en vol te houden. “Het managementteam begrijpt het volkomen dat gestrande burgers zo snel mogelijk naar huis willen komen, echter wil de regering dit goed doen, zodat mensen op een veilige manier verplaatst kunnen worden”, zei Veira.

Verder deed ze een beroep op personen die ondanks het verbod toch anderen over de grenzen vervoeren om deze handelingen achterwege te laten. “Als u dat doet bent u bezig om het leven van u en uw medemens in gevaar te brengen. Geef het virus niet de kans om ons te overmeesteren”, zei de DNV-directeur in haar videoboodschap.

Tijdens de persbriefing zei de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, dat alle verdachte gevallen volgens de voorgeschreven protocollen worden afgehandeld. De kritieken alsof andere personen niet goed worden behandeld, verwijst ze naar het rijk der fabelen. Zij stelt dat de achtste persoon ook in het Regionaal Ziekenhuis Wanica in isolatie is.

VANDAAG