Geen valuta meer via Chotelal; Centrale Bank voorziet in behoefte valuta importeurs

Print Friendly, PDF & Email

Nu de wet, die ordening moet brengen in het valutaverkeer en de transactiekantoren, van kracht is, is de constructie die voorheen gehanteerd werd waarbij de ondernemer Chotelal vreemde valuta ter beschikking stelde van importeurs onmiddellijk gestopt.

De regering benadrukt via het Nationaal Informatie Instituut, dat importeurs via de Centrale Bank van Suriname voorzien zullen worden van de nodige valuta om de importen binnen te halen.

Onlangs is in De Nationaal Assemblee de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren aangenomen. Deze wet is intussen bekrachtigd door president Desi Bouterse en inmiddels door het ministerie van Binnenlandse Zaken afgekondigd in het Staatsblad van de Republiek Suriname.

VANDAAG