Gregory Rusland: “Het woord avondklok brengt ons terug naar de jaren tachtig”

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: NPS
Print Friendly, PDF & Email

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in gesprek met Suriname Herald achter alle voorzorgsmaatregelen te staan, die de regering wenst te nemen om een eventuele verspreiding van het COVID-19-virus te minimaliseren. Echter vindt hij het instellen van een avondklok door president Desi Bouterse te ver gegrepen.

In andere landen sporen overheden juist hun mensen aan om voor noodzakelijkheden uit huis te gaan. Dat zou juist een goede stap zijn. “Het woord avondklok brengt ons terug naar de militaire periode van de jaren tachtig”, zegt de NPS-voorman.

Volgens Rusland is het noodzakelijk dat er alles aan wordt gedaan om onszelf te beschermen. “Wij moeten het met ons allen eens zijn dat we gezamenlijk iets moeten doen om dit virus te bestrijden. De NPS stimuleert alle goed onderbouwde maatregelen, die de verdere verspreiding van dit virus kunnen minimaliseren”, zegt hij.

De ingestelde avondklok die zondag ingaat geldt voor veertien dagen. Rusland wil weten in hoeverre de president de aangekondigde maatregelen heeft afgestemd met de terzake deskundigen. “Het virus is niet alleen ‘s avonds actief, maar ook ‘s middags”, beweert de voorzitter van de groene partij.

De NPS-voorman vraagt zich af op basis waarvan de avondklok is vastgesteld tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Waarover de NPS-voorzitter zich zorgen maakt, is in hoeverre het beleid gezorgd heeft voor middelen om de broodnodige equipment aan te schaffen om het ergste, dat dit virus met zich mee kan brengen in Suriname te kunnen aanpakken.

Hij zegt niet te hopen dat de aangekondigde maatregelen rondom de COVID-19-crisis in het land gevolgen hebben voor de stembusgang op 25 mei 2020. Tot nu toe hebben bepaalde activiteiten al hieronder geleden. Volgens de NPS-voorzitter zal veel echter afhangen van de manier waarop wij ons zullen gedragen.

VANDAAG