Jessurun: “Positief geteste personen zijn tussen de 50 en 69 jaar”

Cleopatra Jessurun, directeur van het Ministerie van Volksgezondheid. Foto: NII

Er zijn al dicht bij de tweehonderd COVID-19-testen gedaan bij personen en daarvan zijn tot nu toe acht personen positief getest op het virus. De leeftijdscategorie van de positief geteste patiënten ligt tussen de 50 en 69 jaar.

Deze informatie deelde de directeur van het ministerie van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun, vandaag tijdens de dagelijkse persconferentie van het nationaal managementteam COVID-19 in de Congreshal.

Vijf patiënten hebben momenteel milde klachten, twee zijn aan het herstellen en een bevindt zich op de Intensive Care Unit van het Sint Vincentius Ziekenhuis. Verder gaf ze aan dat 565 personen in thuisquarantaine zijn en vier in overheidsquarantaine.

Jessurun merkte verder op, dat de COVID-19-patiënten veel hebben meegemaakt en verwees eveneens naar de vele berichten die worden verspreid op sociale media. De directeur Volksgezondheid heeft zondag een bezoek gebracht aan de patiënten en ook met ze gesproken. “Ze maken het goed en ze zijn tevreden”, zei ze.

Volgens Jessurun hebben alle patiënten gezegd het erg te vinden, dat er zo slecht over hen wordt gesproken. Ze hebben graag dat hun privacy in acht wordt genomen. “Wensen jullie niet steeds de dood voor de patiënt, die het nu al moeilijk heeft op de intensive care”, zei ze.

Het is ook niet prettig voor zijn echtgenote om te lezen wat er over haar man op sociale media wordt geschreven. Zelf kan ze niet bij hem zijn. Jessurun vraagt begrip van de samenleving hiervoor, omdat eenieder met het virus besmet kan raken.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG