Digicel Suriname doneert aan US$ 150.000 aan Volksgezondheid

Digicel Suriname heeft gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Foto: NII

Digicel Suriname heeft in verband met de COVID-19-pandemie vijftig smartphones en postpaid dataplannen ter beschikking gesteld van het ministerie van Volksgezondheid. Verder is ook personal protective equipment (PPE) ter waarde van US$ 115.000 geschonken. De totale waarde van deze donatie bedraagt US$ 150.000, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Naast deze giften heeft het bedrijf ook aan de Surinaamse gemeenschap gedacht. Alle Digicel-gebruikers kunnen vanaf nu gratis op de COVID-19-website en die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de juiste informatie rond de pandemie te halen in plaats van fake nieuws op het internet.

“Wij zijn dankbaar met alle geschenken, klein zowel groot”, zei minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Hij is van mening dat het initiatief dat Digicel Suriname genomen heeft heel goed is, omdat communicatie tijdens deze pandemie cruciaal is. De giften zullen ingezet worden voor de Cubaanse en Surinaamse artsen, zei hij.

De schenking heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul, hoofd Marketing Eugenie Haynes en andere marketingmedewerkers.

VANDAAG