Veira: “Drie resterende COVID-19-patiënten stabiel”

Daniëlle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Beeld: NII

De gezondheidstoestand van de drie resterende COVID-19-patiënten is stabiel. Volgens Daniëlle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zal er over deze personen heel gauw informatie worden verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid.

“Van COVID-19 kan je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels”, benadrukte Veira in het actualiteitenprogramma ACTUA. Ze adviseert personen die bij zichzelf symptomen van het virus opmerken om contact te maken met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) op het verkorte nummer 178.

De COVID-19-teller in Suriname staat sinds 31 maart op tien. Van dit aantal overleed een patiënt, terwijl intussen zes genezen zijn verklaard. Volgens de COVID-19-website zijn momenteel 54 personen in overheidsquarantaine en 43 in thuisquarantaine onder overheidsgezag.

Waar in Suriname het aantal besmettingen zeer laag is, noteren buurlanden hogere cijfers. Brazilië telde tot dinsdag 14 april 2020 25.262 besmette gevallen, waarvan 1.532 zijn overleden en 14.026 genezen. Van de 9.704 overgebleven actief besmette personen verkeerden 296 in kritieke toestand.

Buurland Frans-Guyana volgt met 86 positieve gevallen, waarvan 51 zijn hersteld. Van de resterende 35 verkeerde tot dinsdag een persoon in kritieke toestand. Guyana had tot dinsdag 47 positieve gevallen genoteerd, waarvan zes zijn overleden en acht genezen verklaard. Van de resterende 33, verkeerden vijf in kritieke toestand.

VANDAAG