Republic Bank doneert US$ 100.000 aan Volksgezondheid

De Republic Bank heeft persoonlijke beschermings- en testmiddelen ter waarde van US$ 100.000 aan het ministerie van Volksgezondheid gedoneerd. Foto: NII

De Republic Bank heeft in verband met het indammen van de COVID-19-pandemie in Suriname persoonlijke beschermings- en testmiddelen aan het ministerie van Volksgezondheid gedoneerd. Deze middelen zijn bestemd voor het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en ingekocht door het bedrijf Intermed. De totale waarde van de middelen bedraagt US$ 100.000.

Montague Mc Leod, directeur van de Republic Bank, gaf aan dat deze donatie onderdeel is van het programma ‘Power to make a difference’. De bank levert middels dit programma in alle landen waarin zij opereert een bijdrage om het COVID-19-virus tegen te gaan.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf namens de regering aan dankbaar te zijn met deze geste, zodat het virus zich tot een minimum kan beperken.

De schenking vond gisteren plaats op het ministerie van Volksgezondheid. “Namens het Centraal Laboratorium en het BOG zijn wij u heel dankbaar en kunnen wij onze testcapaciteit vergoten”, zei BOG- directeur Minouche Bromet.

De directeur van de Republic Bank gaf verder aan dat de minister altijd een beroep op de bank mag doen. De bank zal nagaan waar zij een bijdrage kan leveren.

VANDAAG